19.01.2016 19:44

De Graafschap wil Kabasele tweede kans geven

NEC-aanvoerder Rens van Eijden (r.) zit er kort op bij Nathan Kabasele tijdens de competitiewedstrijd NEC - De Graafschap. (07-11-2015)
NEC-aanvoerder Rens van Eijden (r.) zit er kort op bij Nathan Kabasele tijdens de competitiewedstrijd NEC - De Graafschap. (07-11-2015)

Nathan Kabasele werd bijna een maand geleden naar de beloften verbannen omdat hij niet kwam opdagen bij een kerstbrunch. Er is echter goed nieuws voor de huurling van RSC Anderlecht, want De Graafschap is van plan om hem een tweede kans te geven.

"Afgelopen week maakte hij bij de beloften een goede indruk. Een fitte en gemotiveerde Kabasele kan voor ons zeker van toegevoegde waarde zijn", zegt technisch manager Peter Hofstede in gesprek met Voetbal International. "In een gesprek hopen we de intentie ook bij hem te merken."

De Graafschap kan Kabasele goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Ondanks de overwinning van afgelopen zaterdag op SBV Excelsior (2-0) is het gat met nummer zeventien SC Cambuur nog altijd vijf punten. "De eerste thuiszege en de nul. Het gat is natuurlijk nog aanzienlijk, maar we geven zeker niet op."

Als Kabasele terugkeerd in het elftal van trainer Jan Vreman, dan heeft zijn straf slechts één wedstrijd geduurd. De Graafschap gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner