23.01.2016 12:03

Steijn haalt wederom fel uit naar de arbitrage

Maurice Steijn is niet te genieten na de late nederlaag van zijn ploeg tegen Jong PSV. Het wordt in eigen huis 1-2 voor de beloften uit Eindhoven. (22-01-2016)
Maurice Steijn is niet te genieten na de late nederlaag van zijn ploeg tegen Jong PSV. Het wordt in eigen huis 1-2 voor de beloften uit Eindhoven. (22-01-2016)

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn heeft zich niet populair gemaakt bij de KNVB. De eindverantwoordelijke in Limburg sprak na de verloren competitiewedstrijd tegen Jong PSV (1-2) harde woorden over scheidsrechter Steven van der Vrande en zijn assistenten.

"Een niveau van niks vanavond van de scheidsrechters", zijn de duidelijke woorden van Steijn in gesprek met FOX Sports. "Met name de houding bevalt me niet, zeer irritant. Het lijkt nergens op." VVV-Venlo ging in de slotfase onderuit tegen Jong PSV, nadat Rai Vloet vanaf elf meter mocht aanleggen voor de 1-2.

"Het is niet zozeer de penalty die me stoort, maar als je als VVV tweede staat en voor het kampioenschap wil spelen en je stuurt als KNVB dan vier van dit soort mensen. Ik kreeg vier jaar geleden een schorsing van twee wedstrijden omdat ik een scheidsrechter snotneus noemde, dat vonden ze blijkbaar heel interessant. Maar het zijn nog steeds snotneuzen."

"De KNVB zal zaterdagochtend wel weer bellen, maar ik denk dat ze zich ook eens achter de oren moet krabben en de beelden moeten bekijken. Het enige wat ik van de heren vraag is dat ze de regels volgen en zich normaal gedragen. Met name de houding zorgt voor heel veel irritatie."

Steijn ging gek genoeg niet in op de meest bizarre situatie van de wedstrijd. Zijn speler Johnathan Opoku kreeg in de slotfase voor de tweede keer geel, maar de scheidsrechter liet bijzonder genoeg geen rode kaart zien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner