23.01.2016 17:43

Heracles en Graafschap nagenoeg ongewijzigd

Wout Weghorst (l.) vecht een duel uit met Ted van de Pavert (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - Heracles Almelo. (24-10-2015)
Wout Weghorst (l.) vecht een duel uit met Ted van de Pavert (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - Heracles Almelo. (24-10-2015)

Heracles Almelo-trainer John Stegeman heeft ervoor gekozen om niet al te opportunistisch te reageren op het teleurstellende resultaat van vorige week. Hij acteert conservatief voor het duel met De Graafschap en heeft maar één wijziging doorgevoerd.

Heracles moet tegen De Graafschap herstellen van de zeperd tegen rivaal FC Twente van vorige week, toen de Almeloërs met 4-0 afgedroogd werden. Robin Gosens startte destijds in de basis, maar hij wordt geofferd voor het duel met de hekkensluiter. Zijn vervanger is Peter van Ooijen, die in de Grolsch Veste ook al in de rust inviel voor Gosens. De andere tien spelers blijven wel staan; Bram Castro behoudt zijn plekje in het doel, terwijl het centrum wordt gevormd door Mike te Wierik en Ramon Zomer. Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns vormen het middenveld, terwijl Wout Weghorst in de spits staat.

Bij de hekkensluiter uit Doetinchem verandert er weinig ten opzichte van de thuisoverwinning tegen Excelsior vorige week, toen De Graafschap de Rotterdammers met 2-0 naar huis stuurde. Destijds stond Nathaniël Will nog rechtsback, maar hij is geblesseerd geraakt op de training en maakt plaats voor Bart Straalman. Naast deze noodgedwongen wijziging heeft Jan Vreman besloten niets aan te passen; de doelpuntenmakers tegen Excelsior, Cas Peters en Vincent Vermeij, starten wederom in de aanval. Daarnaast vormen Lion Kaak, Karim Tarfi, Bryan Smeets en Andrew Driver het middenveld. De centrumverdediging bestaat uit Ted van de Pavert en Robin Pröpper.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner