23.01.2016 19:08

El Ghazi terug in basis, Fischer op de bank

Anwar El Ghazi geeft een voorzet tijdens het Europa League-duel Ajax - Fenerbahçe. (05-11-2015)
Anwar El Ghazi geeft een voorzet tijdens het Europa League-duel Ajax - Fenerbahçe. (05-11-2015)

De blessuregolf waar Ajax op het trainingskamp in Turkije mee te maken kreeg, lijkt grotendeels afgesloten te zijn. Nadat eerder Kenny Tete al weer fit was, keert zaterdagavond ook Anwar El Ghazi terug in de basis. Zijn basisplaats gaat ten koste van Victor Fischer, die zaterdagavond genoegen moet nemen met een plek op de bank. 

De enkelblessure die de buitenspeler tijdens het trainingskamp opliep hield El Ghazi vorige week tegen ADO Den Haag nog op de bank. Hij viel vlak voor tijd wel in, wat een voorbode bleek te zijn voor de basisplaats tegen Vitesse. De Amsterdammers hebben nu nog slechts aanvoerder Davy Klaassen in de ziekenboeg zitten, maar ook hij lijkt daar spoedig uit terug te keren. In plaats van Klaassen start Donny van de Beek zaterdag in de basis bij Ajax.

Aan de kant van Vitesse is er in een week tijd niet zo heel erg veel veranderd. Na de 0-2 overwinning bij Cambuur van vorig weekend is de basisopstelling hetzelfde gebleven bij de Arnhemmers. Slechts op de bank heeft er een wijziging plaatsgevonden. Kelvin Leerdam, die om disciplinaire redenen niet bij de selectie zit, heeft zijn plaat daar moeten afstaan aan Elmo Lieftink. De 21-jarige Lieftink maakte vorig seizoen deel van van de selectie van Jong Vitesse die kampioen werd en zit sinds dit seizoen bij de selectie van het eerste.

De wedstrijd is vanaf 19.45 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner