23.01.2016 19:03

Twee debutanten bij Roda JC Kerkrade

Ron Vlaar (r.) werpt zich voor een schot van Rydell Poepon tijdens de wedstrijd Roda JC - AZ. (16-01-2016)
Ron Vlaar (r.) werpt zich voor een schot van Rydell Poepon tijdens de wedstrijd Roda JC - AZ. (16-01-2016)

Zaterdagavond staan twee degradatiekandidaten tegenover elkaar. Excelsior pakte uit de laatste vijf wedstrijden slechts één punt, Roda JC wist al sinds 30 augustus niet meer te winnen in een Eredivisieduel. Beide teams besloten dan ook het roer om te gooien voor vanavond.

Alfons Groenendijk gaf eerder deze week op de clubwebsite van Excelsior al aan dat er deze week op de trainingen nieuwe tactieken getest waren, want Excelsior is hopeloos uit vorm. Met slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden zijn de Kralingers de ploeg die het slechts in vorm is. De trainingen hebben geleid tot twee wijzigingen in de basiself. Daan Bovenberg en Stanley Elbers krijgen de voorkeur boven Jeff Stans en Nigel Hasselbaink.

Bij Roda JC zijn er maar liefst vier wijzigingen ten opzichte van vorige week. Nieuwelingen Kristoffer Peterson en Uğur İnceman konden toen nog niet aan de aftrap verschijnen, maar doen dat nu wel. Ook de laatste aanwinst van de Limburgers, Georgiy Zhukov, start meteen in de basis. Tot slot is er deze week ook in plaats in de basiself voor Mitchel Paulissen. Dat er zo veel nieuwelingen in de basis staan, gaat ten koste van vaste krachten Henk Dijkhuizen, Rostyn Griffiths, Hicham Faik en Edwin Gyasi. Zij moeten zaterdagavond alle vier genoegen nemen met een plaats op de bank.

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner