29.01.2016 16:59

De Kogel krijgt alsnog zijn goal tegen Telstar

Leon de Kogel (r.) zet druk op Crescendo van Berkel tijdens de competitiewedstrijd SC Telstar - Go Ahead Eagles. (18-01-2016)
Leon de Kogel (r.) zet druk op Crescendo van Berkel tijdens de competitiewedstrijd SC Telstar - Go Ahead Eagles. (18-01-2016)

De KNVB had vrijdagmiddag goed nieuws voor Leon de Kogel en Darren Maatsen. Een speciaal team van de voetbalbond keek naar een de openingstreffer tegen SC Telstar en besloot dat De Kogel de goal op zijn naam krijgt in plaats van Randy Wolters. Voor Maatsen ook een gelukje, want hij krijgt zodoende een assist achter zijn naam.

In de negende minuut opende Go Ahead Eagles de score op bezoek bij SC Telstar. Maatsen kwam op rechts langs zijn directe tegenstander en slingerde de bal voor. De Kogel kopte vervolgens in, maar voor de doellijn werd de bal aangeraakt in een klutssituatie. Buitenspeler Wolters was samen met zijn directe bewaker naar binnen gekomen, waardoor het onduidelijk was wie nou het laatste zetje gaf.

Omdat het voor de statistieken belangrijk is dat alles klopt, boog een speciaal opgezet team zich over het moment, dat zich op 18 januari afspeelde. De KNVB kwam tot de conclusie dat het de verdediger was die de bal als laatste raakte, maar omdat de kopbal van De Kogel tussen de palen belandde, wordt het doelpunt toegekend aan de spits.

Voor De Kogel betekent het zijn zestiende treffer in het huidige seizoen, waarmee hij meteen een plek stijgt op de topscorerslijst van de Jupiler League. Hij komt nu naast Thomas Verhaar van Sparta te staan, VVV-Venlo-spits Ralf Seuntjens staat met achttien doelpunten op één.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner