29.01.2016 22:11

Topscorer Seuntjens leidt VVV langs Volendam

Ralf Seuntjens (r.) probeert voor de bal te springen, maar Henny Schilder timet goed en kopt het speeltuig weg tijdens VVV-Venlo - FC Volendam. (29-01-2016)

Topschutter Ralf Seuntjens heeft VVV-Venlo vrijdag langs FC Volendam geschoten. Met drie doelpunten bezorgde de spits de Limburgse club in eigen stadion De Koel de winst: 3-0. VVV verkleinde de achterstand op koploper Sparta daardoor tot drie punten, al hebben de Rotterdammers twee wedstrijden minder gespeeld.

Sparta zou vrijdagavond tegen FC Den Bosch voetballen, maar een kwartier voor de aftrap viel ineens het licht uit. De problemen in De Vliert bleken zo groot, dat snelle reparatie niet mogelijk was. Scheidsrechter Kevin Blom kon daarom niet anders dan de wedstrijd af te gelasten. Zondag wordt een nieuwe poging gedaan in Den Bosch.

Seuntjens voerde tegen Volendam zijn totaal aantal doelpunten dit seizoen op naar 21. De 26-jarige spits voert daarmee de topscorerslijst in de Jupiler League aan.

Punten

NAC Breda boekte in het eigen Rat Verlegh Stadion een zwaarbevochten zege op Helmond Sport. Toen de aangegeven blessuretijd van vier minuten al lang was verstreken, knalde Kenny van der Weg de bal uit een scrimmage in het doel: 1-0. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat op de derde plaats, vier punten achter Sparta.

FC Eindhoven pakte de winst bij MVV in Maastricht: 0-2. De Belgische spits Anil Koç tekende voor beide doelpunten namens de nummer vier van de ranglijst. Almere City FC nam ook de punten mee uit Limburg, door Fortuna Sittard met 2-0 te verslaan. FC Emmen klopte Telstar met 1-0 door een treffer op slag van rust van Erixon Danso. FC Dordrecht zegevierde bij FC Oss met 3-2. Het winnende doelpunt kwam in de 82e minuut op naam van Alban Bunjaku.