01.02.2016 10:21

Ex-PSV'er zorgt voor sensatie in Schotland

Alex Schalk speelt sinds oktober in Schotland voor Ross County en vertolkte zondagavond een heldenrol. In de Schotse beker wist hij met zijn ploeg te winnen van Celtic FC en daardoor staat het in de finale.

De oud-speler van onder andere NAC Breda, Go Ahead Eagles en (Jong) PSV zag dat zijn ploeg met 3-1 won en was zelf belangrijk. Bij de eerste treffer was hij degene die in de zestien neerging, waardoor Ross County een strafschop kreeg. Hij nam tevens de derde treffer voor zijn rekening.

"Wat een ontlading, wat feest", zegt Schalk in gesprek met Voetbal International. "Dit is wel het absolute hoogtepunt in mijn loopbaan. In het seizoen 2011/12 maakte ik voor NAC een cruciaal doelpunt in de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Daardoor waren we nagenoeg zeker van handhaving in de Eredivisie. Maar Celtic verslaan, toch een klasse apart in de Schotse competitie, is heel bijzonder. En straks wéér op Hampden Park voetballen, een finale nog wel."

In de finale van de League Cup speelt Ross County tegen Hibernian. Mocht het dat duel winnen dan wint het de League Cup, maar plaatst het zich niet voor Europees voetbal. In Schotland kan dat alleen afgedwongen worden door de FA Cup te winnen of door de ranking in de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner