05.02.2016 21:57

Twee goals Ars bezorgen NAC de overwinning

NAC Breda komt op bezoek bij FC Dordrecht op 0-2 en weer is het Sjoerd Ars (l.) die scoort. De goaltjesdief viert zijn doelpunt met onder meer Mats Seuntjens (m.) en Joey Suk (r.). (05-02-2016)

NAC Breda heeft vrijdagavond eenvoudig weten te winnen van FC Dordrecht. Met zijn elfde en twaalfde goal van het seizoen hielp Sjoerd Ars de Bredanaren aan de zege.

Het eerste deel van de eerste helft was voor FC Dordrecht. Eerst was het Rangelo Janga die een goede kans kreeg, even later leek Michael Chacon er vandoor te zijn. De Dordtenaar was langs Kevin van Diermen, maar Pedro wist hem net op tijd te achterhalen en de bal veilig af te leveren bij Jelle ten Rouwelaar. Na een kwartier werd ook NAC voor het eerst gevaarlijk en dat was ook meteen het kantelpunt van de wedstrijd. Een corner van Mats Seuntjens werd verlengd door Joey Suk, maar Glenn Bijl wist de bal nog weg te werken van de doellijn.

Hoewel NAC daarna het overwicht had, was het FC Dordrecht dat de bal als eerste tegen het net had liggen. Jeffry Fortes scoorde van dichtbij, maar daarvoor had Janga de bal met de hand geraakt, waardoor de goal werd afgekeurd. NAC bleef gevaarlijk, met name uit corners. Het was dan ook niet vreemd dat de 0-1 ook uit een corner viel. Robbert te Loeke greep mis bij een corner van Seuntjens, waarna Ars van dichtbij binnen kon koppen.

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang, maar de eerste noemenswaardige gebeurtenis was meteen een goal. Na krap tien minuten in de tweede helft maakte Ars zijn tweede van de avond, dit keer na een fraaie aanval. Uroš Matić zag Vlatko Lazić vertrekken aan de linkerkant en verstuurde een geweldige pass. Lazić legde de bal vervolgens breed op Ars, die niet meer hoefde te doen dan de bal simpel binnen te tikken.

Daarna kwam de zege voor NAC Breda eigenlijk al niet meer in gevaar, want beide ploegen wisten in het restant van de wedstrijd weinig te creëren. De Bredanaren leken nog even op weg te zijn naar de 0-3, maar een voorzet van Kenny van der Weg werd eruit gehaald door Jeroen Lumu. Aan de andere kant kreeg de sterk spelende Nick de Bondt nog een kansje, maar hij kon zijn voet net niet tegen de voorzet van Bijl zetten. Ook kreeg Ars nog een kans om zijn hattrick compleet te maken, na een goede voorzet van Danny Verbeek. De spits kopte echter over.

Dankzij de overwinning doet NAC Breda goede zaken in de strijd om de periodetitel en in de algemene titelstrijd. De Bredanaren verkleinen het gat met koploper Sparta Rotterdam tot vier punten, de Rotterdammers komen echter zondag nog in actie tegen VVV Venlo, een andere titelkandidaat. Sparta moet daarnaast nog een wedstrijd inhalen.

Door: Jessica Westdijk