06.02.2016 19:29

Publiekslieveling Kashia terug in de basis

Guram Kashia
Guram Kashia

Rob Maas heeft door blessuregevallen noodgedwongen wijzigingen in zijn basisopstelling doorgevoerd. Vorige week tegen Excelsior vielen aanvallers Dominic Solanke en Renato Ibarra geblesseerd uit. De vervangers zijn Guram Kashia en Lewis Baker.

Het was voorin puzzelen voor trainer Rob Maas. Met drie geblesseerde aanvallers waren de keuzes voorin beperkt. Waarschijnlijk treedt Vitesse tegen AZ in een 5-3-2 formatie aan. Daardoor ontstaat er een plek in de basis voor verdediger Kashia. De publiekslieveling mag tegen AZ vanaf de aftrap starten. Door het gebrek aan fitte aanvallers, ontstaat er ook ruimte op de bank voor jongeling Yuning Zhang.

Ook AZ heeft met noodgedwongen wijzigingen te maken. Ridgeciano Haps heeft nog te veel last van zijn hamstring en moet het duel in Alkmaar aan zich voorbij laten gaan. Zijn vervanger is Thomas Ouwejan. Joris van Overeem ontbrak nog in het bekerduel door een scheenbeenblessure, maar kan vanavond wel starten. Mattias Johansson is geschorst en daardoor zal Levi Opdam vanavond zijn basisdebuut in de Eredivisie maken. Afgelopen dinsdag mocht de jongeling al zijn officiële debuut maken tegen de amateurs van HHC Hardenberg.

De wedstrijd is vanaf 19:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner