20.02.2016 10:59

'Go Ahead vindt in De Koning nieuwe trainer'

FC Volendam-trainer Hans de Koning kijkt toe tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade. (09-02-2015).
FC Volendam-trainer Hans de Koning kijkt toe tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade. (09-02-2015).

Go Ahead Eagles heeft een nieuwe trainer aangesteld, na het ontslag van Dennis Demmers. Hans de Koning, die sinds afgelopen zomer zonder club zat, tekent volgens de geruchten een contract tot aan het einde van het seizoen. Hiermee lost hij Harry Decheiver af, die de honneurs waarnam.

Volgens Voetbal International staan de handtekeningen inmiddels onder de contracten. Go Ahead Eagles en De Koning bereikten eerder al een akkoord, maar de club moest eerst de formaliteiten met oud-trainer Demmers afronden, voordat er een akkoord met De Koning kon komen. De formatie uit de Jupiler League moet het nieuws zelf nog bevestigen.

De Koning stond de afgelopen drie seizoenen als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep van FC Volendam. De 55-jarige oefenmeester was daarvoor actief bij clubs als Fortuna Sittard, FC Oss, AGOVV en Helmond Sport. Go Ahead Eagles degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie, maar is na een slechte reeks zo goed als kansloos voor directe promotie via het kampioenschap.

De club uit Deventer staat zevende, met maar liefst 22 punten achterstand op koploper Sparta. Wel maakt Go Ahead Eagles kans op promotie via de play-offs. Als de club nog enkele plaatsen stijgt op de ranglijst, heeft het een gunstigere uitgangspositie in de promotiewedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner