21.02.2016 17:55

De wedstrijd Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund lag zondagmiddag vanwege een opmerkelijk incident tien minuten stil. De scheidsrechter wilde Leverkusen-coach Roger Schmidt naar de tribune sturen, maar die ging daar niet mee akkoord.

Omdat Schmidt niet vertrok, besloot arbiter Felix Zwayer de wedstrijd tijdelijk te staken. Schmidt was woedend op de scheidsrechter omdat Borussia Dortmund na 64 minuten spelen een vrije trap snel uitvoerde. Te snel volgens Schmidt. Pierre-Emerick Aubameyang profiteerde daarvan en zorgde ervoor dat Borussia Dortmund op 0-1 kwam.

Nadat de teams weer terugkeerden op het veld, kwam Schmidt niet mee. De trainer zou volgens Duitse media in de kleedkamer zijn achtergebleven en hij heeft het restant van de wedstrijd dus niet meer live meegekregen. In het laatste kwart van de wedstrijd veranderde er niets meer aan de stand, waardoor de drie punten voor Borussia Dortmund waren.