01.03.2016 11:16

Breuer: "Ik heb altijd keihard getraind"

Michel Breuer (l.) gebruikt zijn lichaam in het duel met Mohammed Ajnane tijdens de wedstrijd SC Telstar - Sparta. (19-02-2016)
Michel Breuer (l.) gebruikt zijn lichaam in het duel met Mohammed Ajnane tijdens de wedstrijd SC Telstar - Sparta. (19-02-2016)

Michel Breuer is inmiddels 35 jaar, maar keert volgend seizoen mogelijk terug in de Eredivisie. De verdediger van Sparta Rotterdam heeft een aflopend contract, maar wil graag door.

"Als je diep in mijn hart kijkt, wil ik het liefst doorvoetballen. Als je tekort komt terwijl je er alles voor doet, dan is de lol er snel af. Ik heb bij Heerenveen met Gerald Sibon gespeeld. Hij zat op dat moment in dezelfde leeftijdscategorie als ik nu en zei op een gegeven moment: 'Mies, ze gaan tijdens partijen expres bij me staan, ze krijgen de bal en ze lopen me aan alle kanten voorbij. Het is tijd om te stoppen.'"

"Ik ben bezig aan een constant seizoen en ik ben nog altijd zwaar liefhebber van het spelletje", vervolgt Breuer tegenover de Leeuwarder Courant. "Mochten we promoveren naar de Eredivisie, dan zie ik het als een mooie uitdaging om er nog een jaar aan vast te plakken", vertelt Breuer, die populair is bij de fans van Sparta. "Ach, ik ben niets anders gewend. Als het slecht gaat, oogt het allemaal wat minder bij mij. Dan zijn de geluiden net iets negatiever. Als het goed gaat, is het juist extra mooi omdat het er niet allemaal even stilistisch uitziet. Het stoort me niet. Ik heb mijn spel er nooit op aangepast, integendeel. Ik presteer mijn hele carrière redelijk constant. Maar supporters kijken wat emotioneler en beoordelen je meer op resultaten en de stand van de ranglijst."

Breuer is steeds meer als een prof gaan leven. "Een geheim wil ik het niet noemen, maar ik heb wel altijd keihard getraind. De randvoorwaarden op het gebied van voeding en krachttraining zijn de laatste jaren bovendien enorm verbeterd. Ik sta daarvoor open en probeer zaken op te pikken. In mijn Heerenveen-periode zaten er nog wel mooie stapavonden tussen. Dat is dit seizoen na de winterstop nog niet gebeurd. Op mijn leeftijd kun je je dat als profvoetballer niet permitteren. Alles is afgestemd op de eerstvolgende wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner