04.03.2016 09:22

Van den Brom baalt, Vlaar beduusd na actie

John van den Brom kijkt tevreden toe tijdens de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen(20-02-2016).
John van den Brom kijkt tevreden toe tijdens de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen(20-02-2016).

John van den Brom had moeite om zijn teleurstelling te verbergen na de verloren halve finale tegen Feyenoord. Donderdagavond gingen de Alkmaarders met 3-1 onderuit. AZ speelde een kansloze eerste helft, maar rechtte in de tweede helft de rug. Uitgerekend in de sterke fase van AZ, sloeg Feyenoord tweemaal toe.

"We komen echt fantastisch uit de kleedkamer. We maken meteen die goal en waren vervolgens heer en meester in De Kuip. We krijgen de kansen om de 2-1 te maken maar we hebben pech met ook nog een bal op de paal", vertelt hij voor de camera’s van FOX Sports direct na afloop van de wedstrijd.

In die goede periode beloonde AZ zichzelf niet met een doelpunt. "Zij maken uit het niets de 2-1 en dan is het klaar. Ik baal het meest van de eerste helft, daar ben ik echt het meest teleurgesteld over. We speelden zo ontzettend matig, daar hebben we de wedstrijd eigenlijk verloren. Hoe dat kan? Goede vraag, dat kun je niet verklaren. Ik werd gek op de bank, maar die jongens op het veld ook. Het was niet dat Feyenoord zo goed speelde, het lag echt aan ons. Nu hebben we een enorme kans op iets prachtigs laten liggen."

Vlaar van geen kwaad bewust
Verdediger Ron Vlaar veroorzaakte bij de 3-1 op knullige wijze een penalty. De mandekker van AZ gleed weg en schoffelde daarmee Terenco Kongolo onderuit. "Ik gleed weg en weet nog steeds niet hoe ik de hiel van Kongolo raak. Ik begrijp het niet. Ik heb eigenlijk niks gedaan. Maar het is een penalty volgens de scheidsrechter en dan is het gebeurd. We staan nu met lege handen. Het ging om een finaleplaats en die hebben we niet gehaald. Dit is heel zuur, dit doet wel even pijn bij alle jongens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner