04.03.2016 12:29

Dijkhuizen zet Seuntjens in reserverol

NAC Breda-aanvaller Mats Seuntjens (r.) snelt langs zijn tegenstander van Jong PSV: Augustine Loof. (07-12-2015)
NAC Breda-aanvaller Mats Seuntjens (r.) snelt langs zijn tegenstander van Jong PSV: Augustine Loof. (07-12-2015)

Mats Seuntjens leek in de winterstop nog te vertrekken naar een club in de Eredivisie na een sterk eerste seizoenshelft, maar momenteel is alles anders. De aanvaller van NAC wordt door Marinus Dijkhuizen op de bank gehouden.

De trainer van de ploeg uit Breda is teleurgesteld in zijn pupil. "Het moment is nu aangebroken dat ik een signaal moet afgeven. Naar het team en naar Mats toe. Ik ben niet tevreden over hem. Hij kan en moet veel meer brengen. Daarom passeer ik hem", verklaart de trainer tegenover BN DeStem.

In de winterstop zouden Heerenveen, ADO Den Haag en AZ navraag hebben gedaan naar zijn beschikbaarheid. Daarom is de keuze om Seuntjens op de bank te zetten een gewaagde. "Technisch gezien en qua potentie is Mats één van onze beste spelers, zo niet de beste. Hij is van het niveau subtop Eredivisie." De reden dat hij naar de bank is verwezen, heeft hier dan ook niets mee te maken.

"In wedstrijden en op trainingen schakelt alles uit. Hij is dan niet meer te coachen. Ook door Jelle ten Rouwelaar niet. Het is één van zijn beste maten binnen de selectie, maar zelfs voor Jelle is hij soms onbereikbaar. Mats is super intelligent. Dat weten mensen niet. Hij kan zaken goed benoemen en als hij bij de les is, is hij goed bereikbaar. Ik hoop voor hem dat zijn reserverol eenmalig is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner