06.03.2016 09:27

Van de Looi trekt vrije zondag Groningers in

Andrés Guardado (l.) draait weg bij Lorenzo Burnet (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - PSV. (05-03-2016)
Andrés Guardado (l.) draait weg bij Lorenzo Burnet (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - PSV. (05-03-2016)

De spelers van FC Groningen moeten na een slechte reeks in de Eredivisie hun vrije zondag inleveren. Normaal gesproken zijn de spelers vrij als ze op zaterdag een wedstrijd spelen, maar na de nederlaag tegen PSV komt de spelersgroep alsnog samen op zondag.

"Ik vind het na zo'n wedstrijd niet gepast om rustig een vrije zondag te nemen en dan pas maandag weer bij elkaar te komen", stelt FC Groningen-trainer Erwin van de Looi na de 0-3 nederlaag tegen koploper PSV. De vertrekkende trainer was direct na de wedstrijd ook al zeer kritisch op het spel van zijn ploeg, waardoor hij zich genoodzaakt voelt om zijn gevoelens met de spelersgroep te delen.

"Het is niet meteen paniek, maar het is goed om dit even te bespreken en te verwerken." FC Groningen wist de afgelopen vier wedstrijden in de Eredivisie niet te winnen, maar gekeken naar het schema is dit niet heel bijzonder. Achter elkaar troffen de Groningers Ajax (1-2 verlies), AZ (1-4 verlies), FC Twente (0-2 verlies) en PSV. Door de verliesreeks staat FC Groningen momenteel op de tiende plek in de vaderlandse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner