09.03.2016 16:15

Veldwijk stuurt open sollicitatie naar Afrika

Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)
Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)

Lars Veldwijk hoopt in de toekomst interlands te spelen voor Zuid-Afrika. De vader van Veldwijk is geboren in Zuid-Afrika, maar zelf is de spits van PEC Zwolle nog nooit in Zuid-Afrika geweest.

"Om te beginnen wil ik graag zeggen dat het misschien vreemd klinkt dat ik voor Bafana Bafana wil spelen, omdat ik nog nooit in Zuid-Afrika geweest ben", aldus Veldwijk tegenover Soccer Laduma. "Maar ik hou van voetbal en Bafana Bafana heeft een grote historie. Ik heb altijd veel voetbal gekeken. Ik ken Benny McCarthy (oud-spits van Zuid-Afrika en Ajax, red.) en heb genoten van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Dat was geweldig."

"Het niveau in het Nederlands elftal is net te hoog voor mij", vervolgt Veldwijk tegenover het Zuid-Afrikaanse medium. "Maar het niveau bij Zuid-Afrika zou prima bij me passen. Ik ben een grote speler, 1.97 meter. Mensen denken dat ik traag ben, maar ik ben niet de langzaamste. En ik kan scoren, dat is mijn kracht. In een team dat goed speelt en de bal in het strafschopgebied krijgt, dan kan ik het afmaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner