12.03.2016 09:32

Ajax ontkent illegale contractconstructies

Via Edwin van der Sar laat Ajax weten dat er niets waar is van het artikel dat de Volkskrant schreef over contracten van Ajax-talenten. Het medium stelt dat de de club spelers en zaakwaarnemers stimuleerde om te vertrekken. Het grootste struikelblok in de contracten van de vier Ajax-talenten zou een clausule zijn, waarbij de zaakwaarnemer wordt beloond bij een verkoop voor het aflopen van het contract. 

In De Telegraaf spreekt de oud-doelman, momenteel directeur bij de Amsterdammers, het verhaal tegen. "Het tegendeel is waar. Het komt over alsof wij dingen doen die niet mogen. Alle contracten bij Ajax zitten uitstekend in elkaar en er gebeuren bij ons geen onoorbare dingen", is Van der Sar fel. "En Ajax laat op geen enkele manier inmenging of investeringen in spelers door derden toe."

Het zou gaan om de contracten van Abdelhak Nouri, Mauro Savastano, Zakaria El Azzouzi en Elton Acolatse, waarbij vooral Nouri en El Azzouzi over langdurige contracten beschikken in Amsterdam. Het viertal spelers is aangesloten bij Doyen Sports Group, een investeringsmaatschappij die, volgens de KNVB en de FIFA, bij FC Twente te veel invloed had op het spelersbeleid.

Van der Sar maakt echter heel duidelijk dat Ajax transparant is richting de Nederlandse voetbalbond. "We willen met bepaalde vergoedingen slechts bereiken dat jonge spelers worden aangespoord om meerjarige contracten te tekenen. Met de KNVB is daar ook netjes contact over."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner