31.03.2016 19:25

Vink na een jaar weer actief als scheidsrechter

Een zware knieblessure betekent voor voetballers een zeer lange revalidatie, maar ook scheidsrechters kampen wel eens met blessures. Pieter Vink stond ruim een jaar aan de kant met een hamstringblessure, maar staat voor zijn rentree. De arbiter is aangesteld als leidsman bij de Jupiler League-wedstrijd VVV-Venlo - FC Den Bosch.

"Hier heb ik enorm naar uitgekeken. Vrijdag loop ik in De Koel de lange trap naar beneden en dan zal het eerste fluitsignaal toch wel iets speciaals hebben", aldus een emotionele Vink op de website van de KNVB. "Ik liep een hamstringblessure op, maar er kon geen goede diagnose worden hersteld", legt de scheidsrechter wat meer uit over zijn blessure.

De kwetsuur was dusdanig ernstig, dat Vink met fysiotherapeuten in het ziekenhuis moest werken aan zijn herstel. "Vier keer per week, zeventien weken lang werkte ik aan mijn herstel. Vorige week slaagde ik voor de conditietest van de KNVB. Een erg mooi moment waar ik lang naar heb uitgekeken." Omdat Vink slaagde voor de test, kan hij een vervolg geven aan zijn scheidsrechtersloopbaan. Zijn vorige wedstrijd floot hij op 8 maart 2015, toen Feyenoord het in De Kuip opnam tegen NAC Breda.

In totaal staat Vink op op 299 wedstrijden in de Eredivisie en 68 in de Jupiler League, exclusief het duel van aankomende vrijdag. Daarnaast floot de Nederlander al 25 keer in de Champions League en Europa League en was hij leidsman bij twee duels op het Europees Kampioenschap in 2008. Een mooie reeks van toernooien, maar Vink moet er niet aan denken dat de hamstringblessure zijn scheidsrechterscarrière beëindigde.

"Ik heb het enorm gemist en wilde per se terugkomen. Dit was namelijk niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten. Door al die trainingen van de afgelopen periode voel ik me enorm sterk en fit. Voor mijn gevoel zit ik qua fitheid op hetzelfde niveau als in 2008." Voor een volledig overzicht van de gefloten wedstrijden van Vink, kun je hier terecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner