08.04.2016 10:52

"Sparta is nog niet klaar voor Eredivisie"

Adri van Tiggelen denkt dat Sparta, ondanks de riante voorsprong in de Jupiler League, nog niet klaar is voor de Eredivisie. De oud-international denkt dat de club er goed aan doet om spelers te kopen.

Sparta kan vrijdagavond kampioen van de Jupiler League worden en promoveert daardoor direct naar de Eredivisie. "Als je het dit seizoen niet meer redt, kun je beter stoppen, want dan gaat het van zijn levensdagen niet meer lukken", aldus de bikkelharde verdediger tegen Voetbal International. "Er staat nu een goede groep voor de Jupiler League, duidelijk de sterkste van deze afdeling. Maar er moet nog wel wat bij. Sparta is nog niet klaar voor de Eredivisie."

Van Tiggelen weet ook dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. "Je moet wel het geld hebben om spelers te halen, maar daar zit elke club mee. Kijk maar naar FC Twente", aldus de huidige trainer van eersteklasser Zuidland. "Niemand komt geld brengen en het televisiegeld is ook geen enorme som geld. Sparta heeft natuurlijk wel al een historie op het hoogste niveau, dus binnen de club weet men wat er daar gevraagd wordt, dus dat is dan weer een voordeel."

Met nog vijf duels te gaan heeft Sparta een voorsprong van acht punten op achtervolger VVV-Venlo, dat een duel meer heeft gespeeld. Als Sparta vrijdagavond wint van Helmond Sport en VVV-Venlo morst punten in het duel met MVV Maastricht dan zijn de Rotterdammers niet meer in te halen en dus kampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner