27.04.2016 12:26

Talentvolle De Boom sluit eenzame periode af

Kingsley Ehizibue (r.) feliciteert de jonge Max de Boom met zijn assist tijdens zijn debuut. (13-12-2014)
Kingsley Ehizibue (r.) feliciteert de jonge Max de Boom met zijn assist tijdens zijn debuut. (13-12-2014)

Met een fantastisch debuut in december 2014 tegen Willem II maakte Max de Boom snel naam in de voetbalwereld. Zijn wereld stortte een paar dagen later in, toen hij tijdens de training een zware knieblessure opliep. Na bijna anderhalf jaar maakte hij onlangs in de thuiswedstrijd tegen Jong NAC Breda, evenals Ryan Thomas, zijn rentree.

De blessure bezorgde De Boom vijftien eenzame maanden. "Verschrikkelijk. Natuurlijk zijn er mensen die je helpen, Maar je doet bijna alles alleen. Alleen in de sportschool, alleen herstellen. Het is zwaar geweest", vertelt de twintigjarige aanvaller over de lastige periode in gesprek met De Stentor.

Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen, maar na een eerste operatie bleek het toch een stuk ernstiger dan gedacht. "Ik ben eerst aan de meniscus geholpen, omdat ze bang waren dat die af zou sterven. Een paar weken later, toen de knie tot rust was gekomen, hebben ze de nieuwe kruisband erin gezet", vervolgt De Boom.

In de rust van Willem II - PEC Zwolle kwam De Boom als debutant in het veld in. Het enige doelpunt van Tomáš Necid werd voorbereid door de destijds achttienjarige buitenspeler. Zulke momenten hoopt de rappe aanvaller, die tot 2017 onder contract staat in Zwolle, vanaf het nieuwe seizoen weer te mogen maken bij de selectie van Ron Jans. Tot die tijd lijkt De Boom zijn wedstrijden te spelen in het belofteteam van de Zwollenaren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner