01.05.2016 13:25

Stegeman puzzelt in de verdediging tegen ADO

John Stegeman beantwoordt de vragen van de pers na afloop van het duel Ajax - Heracles Almelo. (26-01-2016)
John Stegeman beantwoordt de vragen van de pers na afloop van het duel Ajax - Heracles Almelo. (26-01-2016)

John Stegeman heeft moeten puzzelen om zijn verdediging op orde te maken voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De trainer van Heracles mist namelijk basisspelers Wout Droste en Mike te Wierik. Bij winst zijn de Almeloërs verzekerd van een plek voor de play-offs voor Europees voetbal. Bij tegenstander ADO Den Haag heeft Dennis van der Heijden voor de eerste keer een basisplaats.

Droste en Te Wierik speelden nog wel in de laatste Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord, maar pakte allebei een gele kaart waardoor het duo geschorst is voor de confrontatie met ADO Den Haag. Hun plaatsen worden in genomen door Gino Bosz en Peter van Ooijen Verder kan Stegeman ook geen beroep doen op de geblesseerden Dario Vujičević (lies/buikwand), Bas Sibum (voet) en Gonzalo Garcia (knie).

ADO Den Haag heeft niets meer voor te strijden, maar toch stuurt trainer Henk Fraser de sterkst mogelijke opstelling het veld in. "Hoe hoger je eindigt, des te belangrijker dat is qua televisiegeld", meende de oefenmeester in aanloop naar het duel. Dat betekent dat de aanvalsleider Mike Havenaar is en de verdediging wordt aangevoerd door Tom Beugelsdijk. De enige afwezig is Ruben Schaken, daar de vleugelaanvaller tegen AZ zijn vijfde gele kaart van de competitie pakte en dus is geschorst. Op zijn plek speelt de jonge Dennis van der Heijden.

Het duel is vanaf 14.30 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner