01.05.2016 13:35

Grot voor de tweede keer in de basis bij NEC

Jay-Roy Grot begint tegen ADO Den Haag voor het eerst in de basis bij NEC. (20-03-2016)
Jay-Roy Grot begint tegen ADO Den Haag voor het eerst in de basis bij NEC. (20-03-2016)

De achttienjarige Jay-Roy Grot begint zondagmiddag voor de tweede keer in de basis bij NEC. De jonge aanvaller vormt samen met spits Christian Santos en linksbuiten Anthony Limbombe de aanval tegen Roda JC.

Voor NEC staat er veel op het spel. De club die vorig seizoen nog kampioen in de Jupiler League werd, kan zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan op de veilige achtste plaats, maar Vitesse en FC Groningen hijgen in de nek van NEC. Trainer Ernest Faber kan in de eventuele play-offs in ieder geval niet over Todd Kane beschikken: hij heeft ernstig knieletsel en komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie.

Omdat Kane geblesseerd is, speelt Marcel Appiah op de rechtsbackpositie. Daarom is er voorin een plekje vrijgekomen, die door Grot wordt ingevuld. Hij krijgt de voorkeur boven Joey Sleegers, die ook als buitenspeler uit de voeten kan. Wojciech Golla, die bijna het hele seizoen in de basis heeft gestaan, begint eveneens op de reservebank.

Ook Roda JC is niet uitgespeeld. De club uit Kerkrade kan in theorie nog worden ingehaald door Excelsior en Willem II. Wint Roda JC in Nijmegen, dan is de club veilig. Mike van Duinen en Marcos Gullón keren weer terug in de basis bij het team van trainer Darije Kalezić. Kristoffer Peterson en Georgiy Zhukov moeten genoegen nemen net een plek op de bank.

De wedstrijd is vanaf 14:30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner