03.05.2016 19:03

Verhaar beste speler van de Jupiler League

Thomas Verhaar wordt op het gala van de Jupiler League verkozen tot Speler van het Jaar. (03-05-2016)
Thomas Verhaar wordt op het gala van de Jupiler League verkozen tot Speler van het Jaar. (03-05-2016)

Thomas Verhaar is uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Jupiler League. De aanvaller van Sparta Rotterdam ontving dinsdag tijdens het Jupiler League-gala de Gouden Stier. Twee andere Spartanen vielen ook in de prijzen.

Verhaar (28) had een groot aandeel in het kampioenschap van de Rotterdammers. De aanvaller die tot voor kort nog amateur was, maakte dit seizoen 24 doelpunten in de competitie. Hij was daarnaast goed voor veertien assists. Verhaar liet bij de strijd om de Gouden Stier vier genomineerden achter zich: Leon de Kogel (Go Ahead Eagles), Tarik Tissoudali (Telstar), Ricardo Kip (Almere City) en Paco van Moorsel (Sparta).

Ook de prijs voor de beste trainer en het grootste talent ging naar Sparta. Verdediger Denzel Dumfries (20), dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij de kampioen, ontving de Gouden Stier voor Talent van het Jaar. Kampioenenmaker Alex Pastoor werd verkozen tot Coach van het Jaar. Ralf Seuntjens (VVV-Venlo) ontving een prijs omdat hij met 28 doelpunten topscorer van de Jupiler League werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner