19.05.2016 12:30

'Fortuna praat met trainer over nieuw contract'

Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael kijkt gespannen toe tijdens het competitieduel Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles (22-04-2016).
Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael kijkt gespannen toe tijdens het competitieduel Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles (22-04-2016).

Fortuna Sittard is in gesprek met trainer Ben van Dael over een nieuw meerjarig contract. Van Dael kwam halverwege over van VVV-Venlo, waar hij als assistent-trainer fungeerde.

Van Dael begon bij Fortuna Sittard aan zijn eerste job als hoofdtrainer in het betaalde voetbal, maar stapte op een ongelukkig moment in. Fortuna Sittard moest vechten tegen een faillissement. De club is nu bezig om financieel en organisatorisch klaar te zijn voor aankomend seizoen. "Maar er zijn nog wel de nodige klippen die we moeten omzeilen", aldus adviseur Paul van der Kraan in gesprek met Voetbal International. "Het is alle hens aan dek bij Fortuna en dat zal het ook wel blijven."

Op 4 mei heeft Fortuna Sittard een plan van aanpak ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. De Limburgers zijn nu druk bezig om de begroting voor aankomend seizoen rond te krijgen. De club is druk met een interne reorganisatie en het voeren van gesprekken met een aantal crediteuren. "Met tachtig procent van onze schuldeisers zijn we inmiddels akkoord", aldus Van der Kraan.

De begroting van Fortuna Sittard zal met acht ton dalen, naar twee miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner