16.06.2016 10:32

Ook Barto blijft SC Cambuur trouw

Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)
Ron Vlaar (r.) torent boven Martijn Barto (l.) uit en wint het kopduel tijdens de wedstrijd AZ Alkmaar - SC Cambuur. (27-01-2016)

Martijn Barto volgt het voorbeeld van Jergé Hoefdraad. De spits blijft - net als de vleugelaanvaller - nog een seizoen bij SC Cambuur. De Friezen hebben tevens een optie in het contract om Barto nog een seizoen in Leeuwarden te houden.

Barto gaat aankomend seizoen aan zijn zesde seizoen bij Cambuur beginnen. De Friezen namen Barto in de zomer van 2011 over van Harkemase Boys. De spits had destijds net een seizoen in de Topklasse afgewerkt en was vijftien keer trefzeker geweest. De spits stond eerder ook onder contract bij RKC Waalwijk en Helmond Sport.

Henry van der Vegt, technisch directeur van Cambuur, is blij met het aanblijven van Barto. "Martijn is inmiddels echt een jongen van de club en met zijn ervaring is hij zeer belangrijk voor de groep", aldus Van der Vegt op de clubsite van de Friezen. "Bovendien is hij een speler die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan en altijd alles geeft. Daarmee is hij een voorbeeld voor de rest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner