16.06.2016 20:01

Konterman: "Cambuur is een mooie uitdaging"

Bert Konterman ziet het hoofdtrainerschap bij SC Cambuur wel zitten. De 45-jarige oefenmeester, die eerder als assistent op de bank zat bij Jong FC Twente, staat open voor 'een oriënterend gesprek.'

De 45-jarige oud-verdediger is in beeld bij de Leeuwarders om de naar Jong Ajax vertrokken Marcel Keizer op te volgen. "Cambuur is een mooie club, een mooie kans en een uitdaging", vertelde Konterman aan FOX Sports. "Maar ik heb nog niets van de club gehoord. Ik sta zeker open voor een oriënterend gesprek."

Sinds zijn in 2004 afgelopen actieve voetbalcarrière, waarin hij voor clubs als Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse uitkwam, kwam hij in 2010 weer terecht in de voetbalwereld. Na twee jaar als technisch manager bij het destijds genaamde FC Zwolle zat hij tussen 2014 en 2015 op de bank als assistent van Jan Zoutman, de hoofdcoach van Jong FC Twente. Toen de Enschedese beloften wegvielen uit de Jupiler League vertrok hij daar weer en ging hij aan de slag bij A1.

Een andere naam die in beeld is bij Cambuur is Fred Grim, maar de KNVB wil hem niet laten vertrekken. Technisch directeur Henry van der Vegt wenst 'niet in te gaan op namen' die worden gelinkt met het zoekende Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner