26.06.2016 18:30

Vreman: "Je kunt alleen maar wachten"

De Graafschap-trainer Jan Vreman spreekt de media toe na afloop van het competitieduel Feyenoord - De Graafschap (19-03-2016).
De Graafschap-trainer Jan Vreman spreekt de media toe na afloop van het competitieduel Feyenoord - De Graafschap (19-03-2016).

De Graafschap heeft nu al niet de meest ideale voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De ploeg uit Doetinchem degradeerde naar de Jupiler League, omdat FC Twente toch actief zal blijven in de Eredivisie. Via een kort geding probeert de club alsnog lijsbehoud te bewerkstelligen, maar trainer Jan Vreman rekent nergens op.

"Dit is niet eerder voorgekomen. Je kunt alleen maar wachten", vertelde De Graafschap-trainer Vreman tegenover Omroep Gelderland. "De uitspraak die is gekomen had ik niet verwacht. Maar we moeten nu gewoon voetbal spelen, in de Eredivisie of de Eerste Divisie. Het verschil zit hem in het randgebeuren en de tegenstanders."

De Graafschap begint de competitie, wanneer het naar de Jupiler League gaat, met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Tot die tijd bereidt De Graafschap zich voor op het nieuwe seizoen. Zondag was de eerste training van de Superboeren. "Wat we dit jaar moeten doen, is voortzetten wat we vorig jaar hebben gedaan. Het enthousiasme moet eraf stralen. Dat de mensen die komen er ook bij willen blijven horen", zei Vreman. "Ik ben niet ontevreden over onze selectie. We moeten er centraal achterin nog wat bij hebben. Er kan altijd iemand weggehaald worden, dat weet je. En dan moeten we heel goed reageren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner