29.06.2016 14:01

Van Stee en Coolen per direct weg bij Zenit

Henk van Stee uit zijn ongenoegen als trainer van De Graafschap tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - De Graafschap. (14-02-2009)
Henk van Stee uit zijn ongenoegen als trainer van De Graafschap tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - De Graafschap. (14-02-2009)

Henk van Stee en Louis Coolen zijn per direct vertrokken bij Zenit St. Petersburg. Van Stee was de afgelopen zeven jaar technisch directeur van de Russische club, terwijl Coolen al vier jaar fungeerde als hoofd jeugdopleidingen bij de Russische club.

Het tweetal is toe aan een nieuw avontuur. "Dat hoeft niet per se in Nederland te zijn", aldus Van Stee in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik had al tweemaal eerder besloten te stoppen bij Zenit, maar telkens haalde de clubleiding mij nog over om te blijven. Nu is het definitief."

Van Stee zal de transfer van Nicolas Lombaerts niet afronden. De Belg staat in de belangstelling van Ajax en PSV. "Hij wil zo graag terug naar West-Europa dat hij bereid is heel ver terug te gaan in salaris. Een salaris waarvan ik weet dat de Nederlandse topclubs zonder problemen op tafel kunnen leggen. Niet alleen Ajax of PSV maar ook Feyenoord. Maar Zenit verlangt wel een transfersom, want Nicolas hoeft niet weg. Dat kan voor clubs wel een probleem zijn", aldus Van Stee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner