30.06.2016 21:39

Van Stee: "Je moet geen functie gaan creëren"

Henk van Stee tijdens de persconferentie na de wedstrijd van sc Heerenveen tegen De Graafschap. (13-12-2008)
Henk van Stee tijdens de persconferentie na de wedstrijd van sc Heerenveen tegen De Graafschap. (13-12-2008)

Henk van Stee en Louis Coolen maakten gisteren bekend dat ze per direct vertrekken bij Zenit St. Petersburg. Van Stee is toe aan een nieuw avontuur, al durft hij nog niet te zeggen welke functie hij wil gaan vervullen.

"Een functie op zich is helemaal niet belangrijk. Het is veel belangrijker om in een heel leuk team te werken. Met een club met ambitie een bepaald doel nastreven: dat is eigenlijk wat ik graag wil", vertelt Van Stee aan RTV Rijnmond. "Ik ben nu nog jong en fris en heb hartstikke veel zin om een nieuw avontuur aan te gaan."

Van Stee, de afgelopen zeven jaar technisch directeur bij de Russische club, wil best aan de slag in Rotterdam, waar hij bij alle drie de profclubs werkte in het verleden. "Maar er moet dan wel een functie open zijn. Je moet geen functie gaan creëren." Toch heeft de 54-jarige Nederlander nog wel een specifieke trainerswens.

"Geef mij een elftal van onder negen jaar en laat me tien jaar met die groep werken. Je hoort en leest zoveel over wat er niet goed gaat in Nederland", vervolgt Van Stee. "Nu hebben we weer geen winnaars meer. Elke week is het wel iets anders, maar niemand heeft het plan voor hoe het anders moet. Na dertig jaar in allerlei functies heb ik daar wel hele leuke ideeën over."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner