04.07.2016 16:03

Pedro: "Met Graafschap heb ik dat gevoel wel"

Luis Pedro (l.) vecht een duel uit met Lars Hutten (r.) tijdens het competitieduel NAC Breda - Fortuna Sittard (19-02-2016).
Luis Pedro (l.) vecht een duel uit met Lars Hutten (r.) tijdens het competitieduel NAC Breda - Fortuna Sittard (19-02-2016).

Luis Pedro is van mening dat NAC Breda het aankomende seizoen in de Jupiler League niet gaat meedoen om promotie naar de Eredivisie, maar Luis Pedro denkt dat De Graafschap wel een kanshebber is voor promotie.

Luis Pedro tekende onlangs een contract voor één seizoen bij De Graafschap. "Ik kon ook bij NAC blijven, maar heb niet het gevoel dat ze met de huidige selectie voor het kampioenschap in de Eerste Divisie kunnen gaan. Met De Graafschap heb ik dat gevoel wél", aldus de verdediger tegenover De Gelderlander.

De oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Emmen had ook naar Boluspor kunnen vertrekken. "Ik ben in Turkije geweest en het contract zag er goed uit. Maar toch had ik mijn twijfels. Nee, niet vanwege de onrust in het land. Maar het communiceren en zo ging er toch anders dan in Nederland. Op een gegeven moment heb ik daarom besloten het niet te doen."

Bij De Graafschap moet Luis Pedro Ted van de Pavert en Robin Pröpper doen vergeten. "Ik ben snel en sterk en kan met veel ruimte in mijn rug spelen. Zeker in de Eerste Divisie is dat wel prettig. Ik heb al de nodige ervaring opgedaan en wil die graag overbrengen op mijn medespelers. Of ik een leider ben? Ik ben niet zo'n heel grote prater, maar durf wel wat te zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner