13.07.2016 21:21

Verbeek laat Australisch avontuur schieten

Danny Verbeek in actie als speler van NAC Breda tijdens een duel met FC Dordrecht. (24-08-2015)
Danny Verbeek in actie als speler van NAC Breda tijdens een duel met FC Dordrecht. (24-08-2015)

Danny Verbeek speelt ook komend seizoen bij NAC Breda. De aanvaller laat een avontuur in Australië schieten.

De 25-jarige Verbeek kon de overstap maken naar Sydney FC, maar heeft besloten niet op de aanbieding van de Australiërs in te gaan. Sydney FC, waar Nederlander Han Berger als technisch directeur actief is, bood Verbeek een tweejarig contract aan. De club kon echter niet voldoen aan de salariseisen van de aanvaller, omdat er gewerkt wordt met een salarisplafond.

NAC haalde met Thomas Agyepong en Giovanni Korte al twee nieuwe buitenspelers en verwacht nog een huurling van Manchester City te mogen verwelkomen. De concurrentie voor Verbeek is dan ook groot. "Ik heb goede gesprekken gevoerd met de trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) waar ik een positief gevoel aan over heb gehouden", vertelt Verbeek in gesprek met BN/De Stem.

"Ik vind het jammer dat Australië niet is doorgegaan, maar de focus ligt nu voor honderd procent op NAC", laat Verbeek weten. "Als één van de weinige ben ik overgebleven van vorig seizoen. Ik wil er alles aan doen om met deze club te promoveren naar de Eredivisie. Het niveau waar NAC thuis hoort."

Verbeek heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij de Bredase eerstedivisionist. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen tot dertig wedstrijden voor NAC en maakte daarin twee doelpunten. Daarvoor kwam hij vier seizoenen uit voor FC Den Bosch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner