15.07.2016 19:32

De Graafschap trots op transfer Jurjus naar PSV

Hidde Jurjus verkleint zijn goal tijdens de play-offwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap. (19-05-2016)
Hidde Jurjus verkleint zijn goal tijdens de play-offwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap. (19-05-2016)

Bij De Graafschap kijkt men met gemengde gevoelens naar de transfer van Hidde Jurjus. Na 74 wedstrijden verruilt de 22-jarige doelman De Superboeren voor PSV. In Eindhoven staat hij de komende vijf jaar onder contract.

"Hidde was de afgelopen jaren een belangrijke schakel voor ons, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten fungeerde hij als boegbeeld. Een jongen uit de streek, die vanuit de eigen voetbalacademie in de Eredivisie komt te spelen en Jong Oranje heeft gehaald", zegt manager voetbalzaken Peter Hofdstede op de clubwebsite van De Graafschap. "Op sportieve gronden hadden we Hidde graag behouden, maar als een topclub zoals PSV op de deur klopt, is dat ondoenlijk."

"Zijn contract zou einde van het seizoen aflopen en dan was hij wellicht transfervrij vertrokken. Financieel is het voor ons dus ook een goede deal", vervolgt Hofstede. "Wij zijn best trots dat hij gaat spelen voor de landskampioen. Achter de schermen zijn wij alweer druk aan het werk om een adequate vervanger vast te leggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner