16.07.2016 17:30

FC Twente verliest van Ajax-opponent PAOK

FC Twente heeft zaterdag in Vriezenveen een oefenduel verloren van PAOK Saloniki, de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Grieken wonnen met 2-0 door doelpunten in het laatste kwartier van Jevhen Sjakhov en Jairo de Macedo. Ajax ontvangt PAOK op 26 juli in Amsterdam en speelt een week later uit in Thessaloniki.

Go Ahead Eagles won in Terwolde met 1-0 van Excelsior, door een doelpunt van Kevin Brands in de tweede helft. FC Groningen en Sparta namen het in een Eredivisie-oefenduel tegen elkaar op, er kwam geen winnaar uit de partij: 3-3. Ajax speelde alsnog een oefenwedstrijd, nadat de burgemeester van de gemeente Dalfsen eerst nog twee oefenwedstrijden van de club verbood.

De Amsterdammers sparden oorspronkelijk tegen KAA Gent uit België en de Russische club Krylia Sovetov, uiteindelijk werd er zonder aankondiging alleen tegen de Belgen gespeeld. Ajax verloor met 0-2, waardoor de club nog steeds niet gewonnen heeft in de huidige oefencampagne. De club verloor van de Oostenrijkse tweedeklasser FC Liefering (3-4) en speelde gelijk tegen de amateurs van AFC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner