20.07.2016 14:35

Beloften Feyenoord en PSV gaan Europa in

Een duel op het middenveld. PSV-er Davy Pröpper (l.) draait weg van Feyenoorder Tonny Vilhena (r.). (17-01-2016)
Een duel op het middenveld. PSV-er Davy Pröpper (l.) draait weg van Feyenoorder Tonny Vilhena (r.). (17-01-2016)

De beloftenploegen van Feyenoord en PSV zullen aankomend seizoen deelnemen aan de Premier League International Cup. PSV deed vorig seizoen ook al mee, maar Feyenoord heeft zich voor het eerst ingeschreven voor het toernooi.

De Premier League International Cup is een toernooi in Engeland waarin de beste reserveteams van Europa het tegen elkaar opnemen. Naast vrijwel de gehele Engelse top zijn er verschillende deelnemers uit Europa. Het is een toernooi voor spelers onder de 23, maar er mogen ook drie oudere veldspelers en één oudere keeper gebruikt worden. 

"Dit toernooi biedt onze talenten de kans om zich te meten met gerenommeerde internationale clubs en om ervaring op te doen met het spelen van Europees voetbal", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, op de clubsite van de Rotterdammers.

Deelnemers Premier League International Cup:

Engeland/Wales: Aston Villa, Chelsea, Derby County, Everton, Leicester City, Liverpool, Manchester United, Middlesbrough, Norwich City, Reading, Sunderland en Swansea City.

Internationaal: Athletic Bilbao (Spanje), Benfica (Portugal), Celtic (Schotland), Dinamo Zagreb (Kroatië), Feyenoord, Hertha BSC (Duitsland), FC Porto (Portugal), PSV, Sparta Praag (Tsjechië), Valencia (Spanje), Villarreal (Spanje) en VfL Wolfsburg (Duitsland).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner