23.07.2016 14:09

Nieuw rugnummer slecht nieuws voor Serero

Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)
Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)

Thulani Serero lijkt definitief op weg naar de uitgang bij Ajax. De Zuid-Afrikaan mag vertrekken van de club en heeft zijn vaste rugnummer, 25, verloren. Via de spelerslijst voor de Champions League-voorrondes is dit te controleren.

Ajax staat volgende week in de derde voorronde tegenover PAOK Saloniki en heeft bij de UEFA de spelerslijsten in moeten dienen. Op de website staan de rugnummers ook aangeven, waardoor al te zien is dat Anwar El Ghazi volgend seizoen met rugnummer 7 speelt, terwijl Jairo Riedewald met 4 achter op zijn rug het nieuwe seizoen in gaat.

Talent Kasper Dolberg heeft in de voorrondes rugnummer 25 gekregen, terwijl Serero het met rugnummer 38 moet doen. Dit nummer wordt normaal gesproken uitgedeeld aan talenten die bij de wedstrijdselectie zijn gehaald. Zo hebben Matthijs de Ligt en Deyovaisio Zeefuik, die 'gratis' op de lijst gezet kunnen worden, 36 en 42 gekregen.

Spelers onder de 21 die langer dan drie jaar bij Ajax voetballen, tellen niet mee als A-selectie en worden op een zogenaamde B-lijst gezet. De A-lijst bestaat bij Ajax nu uit negentien man, daar zal één speler vanaf gehaald moeten worden. De Amsterdammers spelen dinsdag 26 juli thuis tegen PAOK Saloniki, een week later volgt de return.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner