03.08.2016 16:02

Personele problemen voor De Graafschap

Lion Kaak wordt op de foto gezet tijdens de fotopersdag van De Graafschap (20-07-2016).
Lion Kaak wordt op de foto gezet tijdens de fotopersdag van De Graafschap (20-07-2016).

De Graafschap kampt in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven met personele problemen. Middenvelder Lion Kaak wordt mogelijk ingezet als centrale verdediger.

De Graafschap mist tegen FC Eindhoven verdedigers Luis Pedro, Tolgahan Çiçek, Bart Straalman en Tim Linthorst vanwege blessureleed. Rechtsback Nathaniël Will moet het duel mogelijk ook aan zich voorbij laten gaan. "Als ik maar speel", aldus Kaak tegenover Omroep Gelderland. "En ik heb in de voorbereiding al links centraal en rechts centraal gespeeld. Als we echt willen gaan voetballen, ligt dat mij wel. Ik heb mijn lengte misschien niet mee, maar ik kan er ook voor zorgen dat de tegenstander niet kan koppen." De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft ook de mogelijkheid om zijn zoon, Jurre Vreman, een basisplaats te geven. Vreman junior speelt normaal gesproken bij de beloften van De Graafschap.

Kaak wil met De Graafschap strijden voor promotie. "Op De Vijverberg willen wel ook uitstralen dat we de baas zijn. Het is heerlijk dat het nu echt begint. We willen terug naar de Eredivisie, het liefst meteen. Iedereen ziet ons logischerwijze meteen als kampioen of nummer twee. En het leeft hier. Vijfduizend man op de open dag, dat was bij Vitesse toch een stukje minder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner