05.08.2016 22:16

De Graafschap start met winst op Eindhoven

De Graafschap heeft de doelstelling snel terug te keren naar de eredivisie kracht bijgezet met een ruime zege. De club uit Doetinchem begon vrijdag met een overwinning op Eindhoven (4-1) aan een nieuw seizoen in de eerste divisie.

Bryan Smeets bracht De Graafschap al na vijf minuten op voorsprong voor ruim 7000 toeschouwers. Hij tekende voor de eerste treffer in het betaalde voetbal van dit seizoen. Smeets kreeg in de laatste speelronde van het vorige seizoen nog veel aandacht vanwege zijn doelpunt tegen Ajax, dat de club uit Amsterdam de landstitel kostte. De Limburger viel overigens vlak voor rust geblesseerd uit.

De Graafschap leidde op dat moment met 2-1, na treffers van Sven Nieuwpoort (2-0) en Mart Lieder (2-1). Na rust stelden Dean Koolhof en Piotr Parzyszek de zege veilig voor de Superboeren.

Cambuur

SC Cambuur, net als De Graafschap gedegradeerd uit de eredivisie, ging minder goed van start en verloor de uitwedstrijd bij VVV-Venlo (2-1). Sander van de Streek zette de club uit Leeuwarden nog wel op voorsprong. Vito van Crooy maakt nog voor rust gelijk. Ralf Seuntjens bezorgde de thuisclub uit Venlo de winst.

Jong FC Utrecht debuteerde met een forse nederlaag in de eerste divisie. NAC Breda was voor eigen publiek met 4-1 veel te sterk. Jeff Stans, Cyriel Dessers, Bodi Brusselers en Gianluca Nijhol scoorden voor de thuisploeg.

Fortuna

Fortuna Sittard klopte Achilles'29 (2-1). Abdelaziz Khalouta maakte de beslissende treffer even nadat zijn ploeggenoot Jordy Briels met een rode kaart van het veld was gestuurd.

De duels tussen Helmond Sport en MVV Maastricht (2-2), FC Dordrecht - FC Oss (1-1) en Volendam - Almere City (1-1) leverden geen winnaar op.