06.08.2016 16:41

Talentvolle Zhang baalt van rol als reserve

Yuning Zhang tijdens het trainingskamp van Vitesse in Slovenië. De jonge spits maakt veel indruk tijdens de voorbereiding. (14-07-2016)
Yuning Zhang tijdens het trainingskamp van Vitesse in Slovenië. De jonge spits maakt veel indruk tijdens de voorbereiding. (14-07-2016)

Yuning Zhang maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk bij Vitesse. De jonge spits moet voor de eerste competitiewedstrijd zijn plek afstaan aan aanwinst Ricky van Wolfswinkel. Trainer Henk Fraser begrijpt de teleurstelling van Zhang.

De oefenmeester van Vitesse heeft deze week tekst en uitleg gegeven over zijn keuze aan Zhang. "Het is tegenwoordig een tendens in het voetbal dat je alles moet uitleggen. Dat doe ik ook. Ik ben vorige week toen Ricky kwam al het gesprek aangegaan met Zhang en Dauda. Je legt dan uit waarom diegene gehaald wordt en hoe je het verder ziet", aldus Fraser tegenover de Gelderlander.

Zhang maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie en speelde in totaal acht competitiewedstrijden voor de Arnhemmers, waarin hij tweemaal tot scoren kwam. De international van China werd vorige maand beloond voor zijn sterke optredens met rugnummer negen, maar grijpt nu alsnog naast een basisplaats. "Yuning zal vast even teleurgesteld geweest zijn en ik kan me ook voorstellen dat hij even schrok toen Ricky kwam. Ik heb hem natuurlijk wel gezegd dat zijn minuten zullen blijven komen."

Fraser denkt dat de nog jonge Zhang veel gaat leren dit seizoen bij Vitesse. "Ricky kan met zijn ervaring veel voor Yuning betekenen. Ik ben dan wel zijn trainer, maar laten we eerlijk zijn. Wat hij van Ricky leert, kan ik hem niet leren." Het contract van Zhang loopt nog met één seizoen door bij Vitesse, maar de clubleiding van de Arnhemmers is al een tijdje in gesprek met het management van de spits. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner