09.08.2016 19:28

Franse clubhopper tekent bij FC Dordrecht

Gérard de Nooijer geeft aanwijzingen tijdens het duel tussen FC Dordrecht en FC Oss. (05-08-2016)
Gérard de Nooijer geeft aanwijzingen tijdens het duel tussen FC Dordrecht en FC Oss. (05-08-2016)

FC Dordrecht heeft er een nieuwe aanwinst bij. Het gaat om aanvaller Joël Fabrice Thomas, die voor één seizoen heeft getekend bij de Schapenkoppen. De 29-jarige Fransman trainde al een tijdje mee bij Dordrecht.

Fabrice is gehaald om de voorhoede van de Dordtenaren van meer ervaring te voorzien. Trainer Gérard de Nooijer is blij met de kersverse aanwinst, die volgens hem uitstekend in de selectie past. Fabrice heeft Ivoriaanse roots en volgens de oefenmeester lijkt hij op Wilfried Bony, die bij Vitesse furore maakte in de Eredivisie.

FC Dordrecht is niet de eerste club van Fabrice, die de afgelopen jaren nogal wat clubs heeft versleten. De Fransman is afkomstig uit de jeugdopleiding van Girondins Bordeaux, maar stapte in 2007 over naar het tweede elftal van 1. FC Kaiserslautern. Daarna volgden de clubs van Fabrice elkaar in rap tempo op.

Zo speelde de spits in 2008 bij het Schotse Hamilton Academical en daarna nog bij Colchester United (Engeland), Ionikos Nikea, Apollon Smyrnis (Griekenland), Turnu-Severin, Dinamo Boekarest (Roemenië) en CA Bastia (Frankrijk). Meest recentelijk speelde hij voor Raith Rovers, dat uitkomt in de Schotse eerste divisie. Voor die club kwam hij tot acht duels en één doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner