13.08.2016 16:16

Maas: "Heb mijn spelers compliment gegeven"

Rob Maas kijkt bedenkelijk na het teleurstellende gelijke spel tussen SC Cambuur en Jong PSV (1-1). (12-08-2016)

SC Cambuur kwam vrijdagavond niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Jong PSV (1-1). Rob Maas, trainer van de Leeuwarders, was na afloop wel tevreden over het spel van zijn ploeg. Cambuur kwam in de blessuretijd nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Erik Bakker.

De degradant uit de Eredivisie kent geen goede start in de Jupiler League. SC Cambuur verloor tijdens de eerste speelronde van VVV-Venlo en kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen het beloftenelftal van PSV. Op de tribunes in Leeuwarden was sprake van onvrede, maar Maas liet na afloop weten gedeeltelijk tevreden te zijn. "Gezien het resultaat is het teleurstellend, maar gezien het spel heb ik de spelers een compliment gegeven", aldus de oefenmeester in gesprek met Omrop Fryslân.

De Leeuwarders hadden een duidelijk veldoverwicht, maar hadden de grootste moeite met het defensieve spel van Jong PSV. De Eindhovenaren kwamen door een doelpunt van Sam Lammers zelfs op voorsprong. Aanvoerder Bakker schoot in de 91ste minuut nog een vrije trap binnen, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Maas: "We waren agressief naar voren en speelden veel op de helft van de tegenstander. Voetbal is niet altijd fair. We kwamen net wat tekort om meer doelpunten te maken."