13.08.2016 18:00

Faber laat basiselftal staan ondanks zeperd

FC Groningen ging in de eerste speelronde met 0-5 hard onderuit tegen Feyenoord. Desondanks laat trainer Ernest Faber zijn basisopstelling staan.

Dat betekent dat Tom van Weert, vorig jaar nog in het shirt van Excelsior verantwoordelijk voor de 1-0 tegen FC Groningen, tegen zijn oude club in de basis begint. Jarchinio Antonia en Albert Rusnák moeten de spits voorzien van voorzetten. Sergio Padt verdedigt het doel. Yoëll van Nieff en Hans Hateboer staan op de backposities. Etiënne van Reijnen en Hedwiges Maduro vormen het hart van de verdediging. En Ruben Jenssen, Jesper Drost en Hieriej moeten de slag op het middenveld winnen. Op de bank is Simon Tibbling weer terug na de uitschakeling van Zweden op de Olympische Spelen.

Mitchell van der Gaag gaat voor een primeur. Nog nooit wonnen de Kralingers de eerste twee wedstrijden bij de Eredivisie-start. Na de 1-2 zege op bezoek bij FC Twente kan dat zaterdag bij winst wel lukken. De trainer heeft twee wijzigingen in zijn basis doorgevoerd. Khalid Karami is weer terug van een schorsing en mag direct in de basis starten. Dat betekent dat Ajax-huurling, Leeroy Owusu, ondanks zijn doelpunt tegen Twente, op de bank begint. Ook aankoop Terell Ondaan mag na zijn basisdebuut alweer plaats nemen op de bank. Zijn vervanger is Fredy Ribeiro, deze zomer overgekomen van Libolo, die vorige week al zijn eerste minuten in het shirt van Excelsior maakte als invaller.

De aftrap is om half zeven en de wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner