17.08.2016 18:45

Talentvolle PSV'er gaat voor vijftien goals

Sam Lammers (r.) viert de 0-1 met Jong PSV-speler Pablo Rosario (l.). De spits heeft zijn ploeg op voorsprong gezet tegen SC Cambuur. (12-08-2016)
Sam Lammers (r.) viert de 0-1 met Jong PSV-speler Pablo Rosario (l.). De spits heeft zijn ploeg op voorsprong gezet tegen SC Cambuur. (12-08-2016)

Sam Lammers is goed van start gegaan bij Jong PSV. De pas negentienjarige spits staat na twee duels al op vijf doelpunten. Daarmee voert Lammers voorlopig de topscorerslijst in de Jupiler League aan.

De jeugdinternational was tijdens het duel met FC Den Bosch (5-4) viermaal trefzeker en schoot tegen SC Cambuur zijn ploeg op voorsprong (1-1). "Hij heeft het nu al voor elkaar dat de tegenstanders vanaf nu rekening gaan houden met Sam Lammers. Dat zei ik hem deze week nog, bij de eerste evaluatie van dit seizoen", zegt Jong PSV-trainer Pascal Jansen in gesprek met Voetbal International. "Hij zei dat hij duidelijke ambities heeft voor dit seizoen. Hij wil bijvoorbeeld vijftien keer scoren in de Jupiler League, dit seizoen. Dat vereist weer een aanpassing."

Lammers is afkomstig uit de jeugdopleiding van Willem II, maar speelt sinds de zomer van 2012 voor PSV. In Eindhoven ontwikkelde hij zich langzamerhand van middenvelder tot spits. "Hij denkt soms nog te veel als middenvelder", stelt Jansen. "Als hij in scoringspositie komt, mist hij soms nog die drang om ook daadwerkelijk te scoren. Maar hij voetbalt soms ook nog als middenvelder. Daarom doe je hem er ook tekort mee als je zegt dat hij, vanwege zijn lengte, een ideaal aanspeelpunt is. Hij is meer dan dat, heeft ook zelf een aardige actie en dus scorend vermogen."

Afgelopen seizoen speelde Lammers zestien wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij in totaal tot twee doelpunten kwam. Dat aantal heeft de spits nu dus al ruimschoots overtroffen. Het contract van Lammers loopt nog door tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner