17.08.2016 20:53

NAC-huurling: "Guardiola is fantastisch"

De supporters van NAC houden een sfeeractie voor aanvang van het competitieduel met Ajax. (27-09-2014)
De supporters van NAC houden een sfeeractie voor aanvang van het competitieduel met Ajax. (27-09-2014)

Brandon Barker speelt dit seizoen op huurbasis bij NAC Breda. De negentienjarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City en mocht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen met de hoofdmacht. Barker is onder de indruk geraakt van Pep Guardiola.

Barker maakte in een oefenduel tussen Manchester City en Bayern München voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van de Engelse club. De aanvaller speelde 45 minuten mee en is lovend over de nieuwe trainer van The Citizens. "Guardiola is fantastisch. Een voorrecht om onder hem te mogen trainen", vertelt Barker in gesprek met BN/De Stem. "Ik heb kort met hem gesproken. Voor mijn ontwikkeling was het beter ergens anders te spelen."

Bij NAC hoopt de aanvaller veel aan spelen toe te komen en zich verder te ontwikkelen als voetballer. De keuze om Manchester City tijdelijk te verlaten voor het buitenland was niet gemakkelijk. Barker heeft lange tijd getwijfeld. "Voor mij was het een moeilijke stap. Dit is de eerste keer dat ik uit mijn comfortzone wordt gehaald. Ik heb altijd bij mijn ouders in Manchester gewoond. Daarom heb ik drie tot vier weken moeten nadenken over deze stap. Maar alles overzien is dit de beste beslissing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner