26.08.2016 22:18

Jong PSV alleen aan kop in de Jupiler League

Serginho Greene (r.) krijgt te maken met PSV-jongeling Kenneth Paal tijdens de competitiewedstrijd FC Dordrecht - Jong PSV. (08-04-2016)
Serginho Greene (r.) krijgt te maken met PSV-jongeling Kenneth Paal tijdens de competitiewedstrijd FC Dordrecht - Jong PSV. (08-04-2016)

Na vijf speelrondes kent de Jupiler League nog maar één koploper. Nadat Jong Ajax en FC Volendam niet wisten te winnen pakte Jong PSV wel de volle buit tegen de talenten van Jong FC Utrecht. Daardoor staan de Eindhovenaren los op het tweede voetbalniveau.

Voor de club uit Brabant waren Matthias Verreth en Pablo Rosario trefzeker, zij scoorden in de tweede helft. Jong Ajax, dat vorige week nog naast Jong PSV stond, ging onderuit tegen RKC Waalwijk. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong via Kenny Anderson en Serginho Greene, maar de Amsterdamse talenten knokten zich terug via Donny van de Beek en Abdelhak Nouri (penalty).

Omdat Jong Ajax vervolgens niet aanzette kreeg RKC Waalwijk weer het overwicht en Anderson profiteerde een kwartier voor tijd: 3-2. Ook FC Volendam stond vorige week naast Jong PSV, maar de Volendammers gingen in speelronde vijf onderuit tegen FC Emmen. Een vroege goal van Cas Peters betekende het hoogtepunt van de wedstrijd. De topper tussen De Graafschap en VVV-Venlo eindigde in een 2-0 overwinning voor de Limburgers.

Overige uitslagen in speelronde vijf van de Jupiler League:
Almere City - FC Eindhoven: 4-0
FC Oss - SC Telstar: 0-2
NAC Breda - FC Den Bosch: 0-0
Helmond Sport - SC Cambuur: 1-0
Fortuna Sittard - FC Dordrecht: 3-2

Lees alles over de vijfde speelronde van de Jupiler League terug in ons liveblog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner