31.08.2016 12:00

TvdW: Ajacieden overtuigen eindelijk

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. FC Twente kwam in de laatste Eredivisie-wedstrijd van de zaterdagavond in actie tegen Sparta en overklaste de Rotterdamse nieuwkomer. Twente kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Hakim Ziyech op aangeven van Enes Ünal. Vorige week wisten beide spelers elkaar goed te vinden en zaterdagavond was dat opnieuw het geval. Ziyech maakte voor FC Twente ook de 3-1 en sloot daarmee zijn laatste wedstrijd voor Twente af met een sterke wedstrijd. Niets voor niets werd Ziyech bekroond tot Speler van de Week. In het Team van de Week behaalt Ziyech ook het hoogste gemiddelde. Ook FC Twente-verdediger Peet Bijen staat deze week in het Team van de Week.

Ajax overtuigt weer eens

Na een matige start in de Eredivisie wist Ajax zondagmiddag eindelijk te overtuigen tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen scoorde tweemaal en kreeg voor zijn optreden een 7.38. Naast Davy Klaassen speelde Jairo Riedewald eveneens een dijk van een wedstrijd. De verdediger van Ajax werd op het middenveld geposteerd en krijgt voor zijn optreden in de met 0-3 gewonnen wedstrijd een 6.88 en is daarmee de beste verdediger in deze samenstelling.

Niet alleen Ajax wist te overtuigen, ook AZ en Feyenoord deden dat, zoals ze dat eigenlijk al het hele seizoen doen. Dirk Kuyt en Steven Berghuis etaleerden hun klasse tegen stadsgenoot Excelsior. Kuyt was tweemaal trefzeker, Berghuis maakte zijn eerste doelpunt in dienst van de Rotterdammers. Van AZ zien we Stijn Wuytens en Ridgeciano Haps terug in het Team van de Week. Zij krijgen respectievelijk een 6.75 en 7.25.

De overige spelers

Dan hebben we drie spelers nog niet genoemd. Te beginnen achterin. Sergio Padt was een sta in de weg voor PSV. De Eindhovenaren ontvingen in het eigen Philips stadion de tegenvallende ploeg van trainer Ernest Faber. Op papier zou het een gemakkelijke wedstrijd moeten worden, maar dat bleek niet het geval. Ondanks de vroege rode kaart van Juninho Bacuna, kon PSV het Groningse doel niet slechten, mede door het goede optreden van Padt. Hij stopte vlak voor rust een strafschop van Luuk de Jong. Met een 7.13 was hij net iets beter dan Willem II-doelman Kostas Lamprou.

In de defensie zien we ook de naam van Robin Gosens terugkomen. Gosens tekende in de achttiende minuut voor de openingstreffer van Heracles Almelo, uit op bezoek bij ADO Den Haag. Daar bleef de stand na negentig minuten spelen staan op 1-1. Tot slot Sam Larsson van sc Heerenveen. De Zweed viel in tegen PEC Zwolle en bij ongeveer zijn eerste balcontact werkte hij de bal vakkundig in het doel, 1-0. Veertig minuten later bleek dat ook de uitslag te zijn. Larsson krijgt voor zijn optreden gemiddeld een 7.38.

Door: Thomas Mulder