01.09.2016 11:02

Allach: "Dauda is topfit naar Turkije afgereisd"

Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, bekijkt het competitieduel Willem II - Vitesse vanaf de tribune (06-08-2016).
Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, bekijkt het competitieduel Willem II - Vitesse vanaf de tribune (06-08-2016).

Abiola Dauda leek voor het verstrijken van de transferdeadline naar het Turkse Sivasspor te verkassen, maar die transfer ketste op het allerlaatste moment af. Volgens Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, had dat niets te maken met de fysieke gesteldheid van de spits.

"Abiola is topfit naar Turkije afgereisd", aldus de technisch directeur op de clubsite van Vitesse. "Ik vind het dan ook een kwalijke zaak dat er verhalen de ronde doen dat het afketsen van de transfer te maken zou hebben met de medische keuring, terwijl vanuit Turkse zijde het papierwerk niet tijdig kon worden afgerond om de transfer voor de deadline te bevestigen."

Vitesse wist zich overigens vlak voor de transferdeadline nog te versterken met Matt Miazga. "Met de komst van Adnane hebben we het concurrerend vermogen in de voorhoede opgeschroefd en de wens was om dat ook in de defensie te doen. Met de komst van de fysiek sterke Miazga is dat gelukt en zijn de posities in de verdediging dubbel bezet", aldus Allach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner