06.09.2016 11:33

Van Overbeek: "Op zoek naar een beter leven"

Elvio van Overbeek debuteert namens De Graafschap tijdens het competitieduel met VVV-Venlo (26-08-2016).
Elvio van Overbeek debuteert namens De Graafschap tijdens het competitieduel met VVV-Venlo (26-08-2016).

Elvio van Overbeek ontvluchtte op zevenjarige leeftijd zijn geboorteland Angola vanwege de burgeroorlog. Van Overbeek vertrok met zijn drie zussen naar Europa en kwam uiteindelijk in Nederland terecht.

"We gingen op zoek naar een beter leven", vertelt Van Overbeek, die werd geboren als Elvio do Rosario, tegenover De Gelderlander. Zijn Nederlandse achternaam kreeg hij van de ouders van zijn goede vriend Luke. Op dertienjarige leeftijd keerden zijn zussen terug naar Angolo, maar Van Overbeek was niet van plan om terug naar Angola te gaan. "Ik wilde in Nederland blijven, had plezier in het voetbal en op school. Maar ik was natuurlijk te jong om op mezelf te wonen."

Van Overbeek speelt dit seizoen voor De Graafschap. De vleugelaanvaller wordt door de Superboeren gehuurd van Go Ahead Eagles, maar heeft weinig moeite om zich aan te passen aan De Graafschap. "Ik ben wel gewend om mezelf aan te passen", vervolgt Van Overbeek. "Het hielp ook mee dat de supporters van De Graafschap bij mijn debuut meteen achter me gingen staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner