07.09.2016 10:26

Moniz neemt Caenepeel weer in genade aan

Jinty Caenepeel baalt van een nederlaag van FC Eindhoven. Zijn ploeg verliest met 2-1 bij Achilles '29. (04-12-2015)
Jinty Caenepeel baalt van een nederlaag van FC Eindhoven. Zijn ploeg verliest met 2-1 bij Achilles '29. (04-12-2015)

Jinty Caenepeel mag weer meetrainen met het eerste elftal van FC Eindhoven. De Belgische aanvaller had zijn zinnen gezet op een transfer, maar zag die door de gevraagde transfersom afketsen. De onvrede bij Caenepeel was zo groot, dat trainer Ricardo Moniz hem een tijd weghield bij de hoofdmacht.

Caenepeel speelde afgelopen seizoen 29 wedstrijden in de Jupiler League en was daarin vijftien keer trefzeker. De goede prestaties van de Belgische aanvaller bleven niet onopgemerkt in het buitenland. Het Engelse Barnsley was geïnteresseerd, maar haakte af vanwege de transfersom van 500.000 euro. Ook enkele clubs uit de Eredivisie zagen wel brood in de komst van de aanvaller.

Moniz was niet blij met de opstelling van Caenepeel en zijn zaakwaarnemer, maar laat de Belg nu weer meetrainen met het eerste elftal. Wanneer de aanvaller minuten gaan maken in de Jupiler League is nog niet bekend. "Ik weet niet wat er afgesproken is. Er wordt nog steeds over zijn situatie gesproken. Persoonlijk kan ik me geen dag voorstellen zonder voetbal", zegt Moniz tegen het Eindhovens Dagblad.

Tijdens de zesde speelronde in de Jupiler League treft FC Eindhoven in het eigen Jan Louwers Stadion MVV Maastricht. "Als ik het op basis van vandaag inschat, zou hij twintig minuten mee kunnen doen", stelt de oefenmeester. "Je ziet gewoon dat hij voorlopig nog niet fit is." Caenepeel wilde niet inhoudelijk reageren op zijn situatie. "Alles gaat goed met me, maar ik wil voorlopig geen interviews geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner