07.09.2016 16:01

De Graafschap zonder publiek tegen Helmond

Dean Koolhof (l.) ontsnapt aan de aandacht van Tibeau Swinnen (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Eindhoven (05-08-2016).
Dean Koolhof (l.) ontsnapt aan de aandacht van Tibeau Swinnen (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Eindhoven (05-08-2016).

De Graafschap zal op 21 oktober een wedstrijd zonder publiek afwerken. De Doetinchemmers spelen dan op De Vijverberg tegen Helmond Sport. Het spelen zonder publiek is het gevolg van de staf die de KNVB De Graafschap heeft opgelegd.

Op 22 mei liep het na afloop van het play-offduel met Go Ahead Eagles (1-1) uit de hand. Supporters van De Graafschap kwamen het veld op, gedeeltelijk om de eigen spelers te troosten, maar vervolgens ontstond er ook een confrontatie met de spelers van Go Ahead Eagles en het meegereisde publiek uit Deventer. Naast het spelen van een wedstrijd zonder publiek kreeg De Graafschap ook een boete van 17.500 euro.

De wedstrijd tegen Helmond Sport is niet de eerstvolgende wedstrijd op De Vijverberg. De Graafschap hervat aankomend weekend de competitie met een uitwedstrijd tegen Telstar. Daarna spelen de Achterhoekers achtereenvolgens tegen FC Emmen (thuis), NAC Breda (uit), FC Dordrecht (thuis), Jong Ajax (uit) en Helmond Sport (thuis).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner